Ljetna sociološka škola


• Projekt Ljetne škole spada u tradiciju Udruge studenata sociologije „Anomija“. Prva Ljetna škola održala se pod nazivom „Suvremeni društveni pokreti u teoriji i praksi“ koju su pokrenuli i realizirali članovi Udruge studenata sociologije „Anomija“ sa Hrvatskih studija. Tema druge Ljetne sociološke škole glasila je „Sociologija spola i kultura roda“. Za treću Ljetnu sociološku školu izabrana je tema “Suvremenih izazova religije”, dok smo se 2014. godine bavili “Zločinom i kaznom: Kaznenim sustavom i reocijalizacijom”.
• Ljetna sociološka škola zamišljena je kao edukacija o aktualnim društvenim temama.
• Svaki dan se sastoji od niza predavanja koja zaokružuju jednu određenu tematsku cijelinu. Osim predavanja, održavaju se i radionice ili debate na kojima sudionici mogu steći i proširiti svoje znanje.
• Zbog interaktivnog pristupa polaznicima je omogućeno izraziti se i stupiti u kontakt sa stručnim osobama, kako bi dobili nezamjenjivi ˝pogled iznutra˝ – svjedočenja i iskustva ljudi koji mijenjaju hrvatsko društvo, čuli njihove motivacije, želje i probleme, shvatili njihove razloge i njihove strasti. To omogućuje približavanje i prenošenje iskustva na sudionike.