Bliži nam se drugi znanstveno – stručni studentski simpozij


Na Fakultetu hrvatskih studija će se u razdoblju od 7.-8. lipnja održati drugi po redu znanstveno – stručni studentski simpozij. Tema ovog simpozija, iza kojeg stoji udruga studenata sociologije “Anomija”, glasi : “Nasilje i/ili kohezija u društvu”. Za sociologiju nasilje predstavlja društvenu činjenicu od bitnog interesa za znanstveno razumijevanje i opisivanje. Svjedoci smo postupanja određenih pojedinaca i  društvenih grupa koje uslijed ideoloških, sociopolitičkih i socioekonomskih postavki odbacuju koheziju i solidarnost i produciraju nasilje destabilizirajući put ka globalnom miru. Stoga se relevantnost simpozija očituje i u aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj i svijetu. Danas je gotovo nemoguće identificirati društvo bez nasilja, baš zato je od izuzetne važnosti da se o ovoj temi raspravlja među ekspertima i zainteresiranim studentima. Bitno je holistički i transdisciplinarno sagledati problematiku nasilja i kohezije u hrvatskom društvu. Zato se nadamo kvalitetnim diskusijama koje će pridonijeti razumijevanju današnje situacije.

Prijaviti se za izlaganje na simpoziju mogu svi studenti i profesori. Studenti koji se žele prijaviti kao izlagač trebaju napisati sažetak svoje ideje za izlaganje na mail adresu naše udruge anomijauss@gmail.com. Sažetak sadrži 1500 do 2000 znakova kojim će se opisati zadaci, ciljevi i sadržaj izlaganja. Stručnjaci u znanstvenom, nastavnom ili stručnom zvanju na isti mail šalju prijavu, ali oni trebaju poslati samo naslove izlaganja. Naslovi i sažeci zaprimaju se do 1. lipnja 2022.

Ovaj simpozij otvorenog je tipa i sudjelovanje je besplatno.

Održavati će se uživo na Fakultetu hrvatskih studija i  online preko Google Meet platforme.

Event za ovaj događaj možete naći i na našoj Facebook stranici  https://www.facebook.com/events/1215491785945188/?ref=newsfeed

Instagram Anomije https://www.instagram.com/ussanomija/