Diskrepancija poziva na Filmsku večer


Kraj agoniji… ili (samo)ubojstvo?!

Drage kolegice i kolege,

Klub studenata sociologije Diskrpancija s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu vas poziva na prvu po redu Filmsku večer  u akademskoj godini 2015/2016., koja će se održati 16. 12. 2015. u prostoriji A220 Filozofskog fakulteta s početkom u 19:00 sati.

Ovaj puta Diskrepancija prikazuje višestruko nagrađivani dokumentarni film ,,How to Die in Oregon” (2011), redatelja Petera Richardsona. Film prati legalizacijupostupka potpomognutog samoubojstava u Oregonu 1994. godine. Prije 1994., samo su Belgija, Švicarska i Nizozemska imali takve zakone, koji se sada pojavljuju i u SAD-u, zemlji čiji domaći teroristi danas ciljaju uglavnom aborutus klinike te ustanove koje provode eutanaziju. ,,How to Die in Oregon” prikazuje priče svih aktera intimno vezanih uz praksu eutanazije u Oregonu danas; samih pocijenata, njihovih prijatelja i obitelji te liječnika koji provode postupak.

Gost predavač je prof. dr. sc. Darko Polšek koji će dati kontekstualni uvod u film te nakon projekcije (u trajanju od 107min) povesti zasigurno zanimljivu raspravu.

Facebook događaj