Najvaljujemo: Anomijin gambit, 2. prosinca


Udruga studenata sociologije Anomija poziva Vas na novo izdanje Anomijina gambita. 2. prosinca u srijedu predavanje će održati profesorica Jelena Jurišić s Odjela za komunikologiju Hrvatskih studija. U dvorani Šibenik s početkom u 17 i 30 sati moći ćete se informirati o rusko-ukrajinskoj krizi i zajedno s profesoricom analizirati uzroke te situacije.

Profesorica Jelena Jurišić stručna je analitičarka vanjskopolitičkih problema te je od samog

početka izbijanja krize u Rusiji i Ukrajini tražena govornica kako bi objasnila uzroke i posljedice navedene krize. Velik dio života provela je u samoj Rusiji i tako se osobno uvjerila u tamošnje prilike. Za vrijeme svog boravka u Rusiji kritički je promatrala rusku politiku, gospodarstvo i ekonomiju, zbog čega jedanas vrsna poznavateljica ruskih političkih prilika i poteza.

Ukoliko su Vam razlozi izbijanja ove krize nejasni, ukoliko Vam medijska slika ove situacije nije dostatna za razumijevanje situacije, pridružite nam se na ovome predavanju gdje ćemo zajedno s profesoricom istražiti uzroke, posljedice i moguće rasplete tog složenog geopolitičkog problema. Da bi se ova kriza i njeni raspleti shvatili u pravom svjetlu, valja uzroke potražiti i izvan uobičajene medijske slike i šablonskih izjava političkih figura.

Veselimo se Vašem odazivu!