Novi vizualni identitet Anomije


Nakon izražene želje za promjenom zaštitnog znaka Anomije te nakon provedenog glasovanja članova Anomije s USSA2ponosom Vam predstavljamo novi vizualni identitet Anomije.

Novi zaštitni logotip predstavlja Anomiju baš kao i sociološko okruženje kojim se Anomija bavi: različitost i neprestane promjene u novim uvjetima. Tako novi vizualni identitet kombiniranjem više različitih boja predstavlja tu sociološku različitost, no stabilnim formiranjem unutar kvadratnih osnova simbolizira stabilnost i jedinstvo kojem svaka sociološka formacija teži, kako sama Anomija, pa tako bilo koje drugo formalno ili neformalno društvo. Novi logotip zadržava prepoznatljivo ”A” kao prvi prepoznatljivi vizualni znak Anomije.

Vizualni je identitet izglasan od strane članova Anomije u dva kruga glasovanja. Tako su se u prvom krugu od njih 15 predloženih birala 3 logotipa, dok se u završnom krugu glasovanja birao onaj pobjednički. Kreativni tvorac pobjedničkog logotipa je Ante Topolčić, student medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

U duhu novoga vizualnog identiteta promijenit će se i izgled naše internetske stranice. Nadamo se da ćete promjene prihvatiti s jednakim oduševljenjem kao i članovi Udruge studenata sociologije “Anomija”!