Gordan Bosanac u Anomijinom gambitu


Položaj LGBTQ osoba u hrvatskom društvu

Udruga studenata sociologije ”Anomija” poziva Vas na novo izdanje Anomijina gambita. Ovog će utorka (7. 4.) predavanje održati Gordan Bosanac govoreći o položaju LGBTQ osoba u hrvatskom društvu. Novo izlaganje bit će održano u dvorani Šibenik s početkom u 17 i 30 sati.

Naš novi izlagač je gospodin Gordan Bosanac, član Izvršnog odbora Centra za mirovne studije te stručnjak za pitanja ljudske sigurnosti i izgradnje mira te javne politike. U javnosti se zalaže za izmjenu Zakona o referendumu na što ga je potaknuo ne tako davni referendum o braku. Isto tako ističe i važnost građanskog odgoja u našim školama kako bi mladi bili svjesni mogućnosti ustroja demokratskoga društva, ali isto tako svojih obaveza. Zalaže se i za Zakon o životnom partnerstvu, jer prema njegovim riječima, prava homoseksualnih i heteroseksualnih zajednica ne smiju se razdvajati ni po kojem kriteriju.

Upravo će na ovome tragu g. Bosanac pred zainteresiranom publikom održati izlaganje. Hrvatsko se društvo izjašnjava kao demokratsko no koja je prava demokratska stvarnost osoba koje se ne izjašnjavaju kao heteroseksualne? S kojim ograničenjima i predrasudama se takve osobe svakodnevno susreću? Tako će predavanje g. Bosanca prikazati našu (ne)toleranciju i postaviti svima pitanje koliko doprinose unapređenju položaja LGBTQ osoba u našem društvu.

 

Ovim putem podsjećamo kako će se u istom terminu održati i predavanje za studente 1. godine diplomskog studija sociologije iz kolegija Predrasude i prevencija diskriminacije.

Stoga Vas sve srdačno pozivamo na ovo zanimljivo i intrigantno predavanje! Vaša Anomija!