Sanja Sarnavka u Anomijinom gambitu


Pozivamo Vas na novo izdanje Anomijina gambita*.

Ove će srijede, 1. travnja s početkom u 16:00 sati predavanje održati gošća izlagačica Sanja Sarnavka. Tema će njenog izlaganja biti ”Položaj žene u suvremenom društvu”.

Sanja Sarnavka javnosti je poznata kao predsjednica organizacije B.a.B.e. Naime, gđa. Sarnavka je voditeljica programa ”Žene i mediji” od 1996. a nakon nešto više od 10 godina rada postaje predsjednicom organizacije. B.a.B.e. su organizacija nastala sa svrhom zaštite ženskih prava i promicanja rodne jednkosti u svim sferama našega društva. Sarnavka je zahvaljujući beskompromisnoj i snažnoj borbi javnosti ukazala na nejednakosti s kojima se žene svakodnevno suočavaju. Preko medija i niza akcija u javnosti je uvijek prisutna sa svojom organizacijom bez obzira o kojem se društveno gorućem pitanju radi. Tako je bila prisutna i u javnoj polemici oko valjanosti Obiteljskoga zakona.

Na ovome će predavanju gospođa Sarnavka iz vlastite stručne perspektive i radne svakodnevice, a naposljetku i sama kao žena, pred zainteresiranima progovoriti o položaju žena danas. Jesmo li bliži rodnoj jednakosti nego što smo bili prije? Je li pojam rodne jednakosti moguća stvarnost ili samo puko naklapanje? Što mi možemo učiniti po tome pitanju? Jesu li žene samo ”slika bez tona” kako bi gđa. Sanja Sarnavka rekla?

Kakva je naša rodna stvarnost saznajte ove srijede u 16:00 sati u dvorani Šibenik. Vaša Anomija!

*Anomijin gmabit novi je naziv dosadašnje Pametne srijede. Do promjene naziva došlo je zbog tehničkog razloga, odnosno česte promjene dana održavanja predavanja.