Društvena uloga i perspektive dramskog umjetnika – intelektualca: Siniša Ružić


Udruga studenata sociologije ”Anomija” poziva sve zainteresirane na novo izlaganje u sklopu Pametne srijede. Izlaganje će biti održano 11. ožujka s početkom u 18:15 sati u dvorani Šibenik. Novo će izlaganje predvoditi naš poznati i uvaženi glumac te stand-up komičar Siniša Ružić s temom društvene uloge i perspektive dramskog umjetnika.

Siniša Ružić stalni je član zagrebačkog kazališta Gavella, a široj je publici poznat po brojnim ulogama u hrvatskim filmovima. Duga mračna noć i Je li jasno, prijatelju samo su neka izdanja hrvatskoga filma u kojima je ostvario značajnu ulogu, dok je ljubiteljima hrvatskih serija poznat također po nizu uloga. Trenutno je u središtu pozornosti njegov stav vezan uz organizaciju Dubrovačkih ljetnih igara i dolasku stranih glumaca na tu našu značajnu kulturnu manifestaciju o čemu se i vodi rasprava u glumačkim krugovima.

Na temelju svog dugogodišnjeg glumačkog iskustva na hrvatskoj glumačkoj, kazališnoj i filmskoj sceni progovorit će o položaju tog istog dramskog umjetnika. Tako ćete od Ružića iz prve ruke moći saznati kakvo je ozračje hrvatskoga glumišta i kako taj svijet zapravo izgleda kada se svijetla reflektora ugase te koja je njegova uloga u današnje vrijeme.